BOS = Brukarorganisasjonane i Sykkylven hvor Irene Sundholm er leder. Adressen er Kyrkjevegen 58 (kjelleren til Bedehuset).

Hva er dette? Jo det er en paraplyorganisasjon for LHL, HLF, Diabetes forbundet, Mental helse, Seniornett, Parkinson og Sykkylven revmatiker foreningen (hvor jeg er medlem). Det Irene mfl. i BOS gjør er å passe på at alle disse foreningen får det de trenger av møterom, hjelp med data m.m.

Dette er fakta opplysninger, nå skal jeg forteller hvordan jeg føler meg mottatt her, for jeg og har hatt noen synspunkter om dette stedet, og disse synspunktene har virkelig endret seg, dette stedet trenger å få et bedre rykte.

Hva har dette gitt meg? Jo, et sted å gå til, gode mennesker å snakke med, og det snakkes ikke om sykdom her. Mye latter og god stemning.

Men hvis en har behov for å snakke med noen om sin diagnose, har vær forening en person som kalles likeperson som du kan få snakke/få hjelp fra. I dette lokalet er det samtalerom hvor du får sitte helt alene med din person og snakke, og dem har taushetsplikt.

Alle foreningene som er her driver med frivillig arbeid, BOS har ingen inntekter foruten litt støtte fra foreningene som får det meste går til husleien.

Hver tirsdag er det en av disse lagene som har lunsj servering med brød og pålegg, samt noe godt bite i til kaffen, ingen faste priser men en kan betale det en føler/har råd til for dette, disse pengene går til innkjøp av maten. Så sitt ikke hjemme, kom å slå av en prat, du trenger ikke være medlem av noe forening.

Myte: når du deltar i møter blir du med en gang satt i styret/arbeid. Dette er feil, men liker du å engasjere deg, eller har behov for å gjøre noe når formen er god så si ifra, og det er lov til å si NEI hvis en skulle bli spurt.

Revmatiker foreningen som jeg er medlem av har åpent møte på noen torsdags kvelder der alle er velkomne, noen ganger med tema og noen ganger bare for det sosiale, der serveres det og kaffe og noe godt å bite i, og er det noe du ønsker å ha som tema eller bidra med, er det bare å gi beskjed,

Men uansett, jeg er glad at mine synspunkter har endret seg, for meg er dette stedet med sine «varme» personer er et godt sted å være, gir meg litt påfyll, og håper at dets dårlige rykte vil endre seg