Frykter virusutbrot i Brønnøy etter elleve positive koronatestar

Ein bygg- og anleggsarbeidar i Brønnøy testa positivt for koronaviruset søndag. Like etter vart det kjent at ti av nærkontaktane har testa positivt.
innenriks

Det var ein tilreisande arbeidar ved Brønnøysundregisteras nybygg som tok ein rutinemessig test då han skulle tilbake på arbeid søndag. Like etter kom beskjeden om at han hadde testa positivt.

Blant nærkontaktane som er testa måndag, er det ytterlegare ti positive hurtigtestar.

– Vi fryktar at det kan vere eit mutert virus, men vi veit ikkje kva variant det kan vere. Vi må vente på testane som blir tekne, så håpar vi på at vi får svar i løpet av tysdag kveld eller onsdag morgon, seier ordførar Eilif Trælnes (Sp) til NTB.

– Det gjer at vi fryktar at det er eit mutert virus. Situasjonen er svært alvorleg og uavklart, seier ordføraren til Brønnøysunds avis.

Kommunen stadfestar at det er ein smitta og ti positive hurtigtestar. Alle ressursar er sett inn på smittesporing.

– Det blir frykta at dette er mutert virus, så det er ekstremt viktig at alle tek smittevern og avstand med største alvor. Har du noka form for symptom på feber og luftvegsplager – hald deg heime og test deg med ein gong. Utvida opningstid på teststasjonen vil komme i løpet av dagen, melder kommunen.

(©NPK)