The Times og The Sun: Premier League vil innføre regel for å hindre nytt superligaforsøk

Engelske fotballtoppar jobbar med å sørgje for at klubbar som prøver å bryte ut i ein eigen liga blir kasta ut av Premier League, ifølgje britiske medium.
sport

Avisene The Times og The Sun omtaler planane som Premier League-sjef Richard Masters visstnok jobbar med saman med Englands fotballforbund.

Seks av Englands største klubbar prøvde nyleg å slutte seg til ein utbrytarliga som skulle erstatte deltakinga deira i europeiske klubbturneringar. Det har vekt stor harme hos ligaleiinga og dei 14 andre ligaklubbane, og Masters skal ha ein plan på gang for å kunne stengje ute klubbane ved eit eventuelt kuppforsøk i framtida, ifølgje The Times.

I dagens Premier League-regelverk finst det føresegner under regel L9 om kva turneringar medlemsklubbane kan delta i.

Enkelte meiner visstnok at Super League-klubbane allereie har brote denne regelen, og tanken skal no vere å innføre ein revidert eller ny regel som vil fjerne alle rom for tolking og uklarleikar rundt konkurransar utanfor den eksisterande fotballstrukturen.

Premier League har generalforsamling i juni, og det er venta at Masters vil prøve å få eit regelforslag banka igjennom der.

(©NPK)