Dana Cup avlyst

Endå ein stor fotballcup for barn og unge må gi opp å arrangere turneringa i år. Dana Cup i Danmark blir avlyst på grunn av koronasituasjonen.
sport

Storturneringa i Hjørring samlar normalt rundt 20.000 unge fotballspelarar kvar sommar. Turneringa skulle gått av stabelen frå 26. til 31. juli, veka før Norway Cup i Oslo.

– Vi hadde håpa til det siste, men uttalen frå regjeringa i går tvingar oss til å avlyse. Når det blir slått fast at vi ikkje kan avvikle ei turnering som inneber overnatting, er det berre éin ting å gjere. Vi må avlyse og gå i gang med å førebu Dana Cup 2022, siger turneringsdirektør Jette Andersen.

Også den svensken Gothia Cup har set seg nøydd til å avlyse turneringa i år. Norway Cup-leiinga har stadig håp om å arrangere ei turnering i sommar, men det blir utan internasjonale lag og dermed svært avgrensa.

– Vi ventar på dei nasjonale styresmaktene om gjenopninga, og etter det, dei lokale opptrappingsplanane. Vi har planlagt for fleire ulike utfall, sa generalsekretær Pål Trælvik til NTB måndag.

Norway Cup skal etter planen spelast frå 31. juli til 7. august.

(©NPK)