Danmark vil sende spesialstyrkar til Mali

Danmark vil sende spesialstyrkar til Mali, der dei skal bidra til terrornedkjemping.
utenriks

Også legar og stabsoffiserar skal bidra i innsatsen, som skal bidra til den europeiske elitestyrken i Mali, kjent som Takuba-styrken, er forslaget til regjeringa. Det opplyser utanriksminister Jeppe Kofod.

Den danske regjeringa vil òg sende eit transportfly til FNs fredsbevarande styrke i landet, Minusma. Noreg bidreg med eit transportfly og 85 personar til denne styrken, men har ikkje sendt spesialsoldatar til Takuba-styrken.

– Trusselen frå IS' og al-Qaidas terrorvelde er framleis alvorleg, seier Kofod.

Mali har vore herja av uro sidan eit opprør i 2012 bana veg mot eit maktvakuum som islamistgrupper utnytta. Ein franskleia intervensjon i 2013 skauv islamistane vekk frå makta, men tryggingssituasjonen har framleis vore svært ustabil.

Fleire militante grupper er aktive i det krigsherja landet, og også i fleire av nabolanda i Sahel-beltet mellom Sahara og Sudan. Nokre av dei er tilknytt al-Qaida eller IS.

(©NPK)