Spionsikta italienar hadde ikkje full tilgang til Nato-løyndommar

Den italienske offiseren som er sikta for spionasje for Russland, hadde ikkje full tilgang til dei militære løyndommane i Nato, seier Italias forsvarsminister.
utenriks

Kapteinen i den italienske marinen hadde heller ikkje tilgang til alle løyndommane til heimlandet, forsikrar Lorenzo Guerini torsdag. Offiseren hadde tilgang til graderte dokument, men ikkje detaljert informasjon om «militære operasjonar eller Italias eller Natos militære kapasitet».

Walter Biot jobba i staben til forsvarssjefen i Italia då han vart arrestert førre veke. Han er sikta for å ha overlevert fortrulege dokument til ein russisk offiser. For dette skal han ha fått 5.000 euro – rundt 50.000 kroner.

Italienske medium viste sist veke til rettsdokument som antydar at politiet fann 181 bilete av graderte dokument på eit minnekort Biot levert til den russiske kontakten sin.

(©NPK)