Ein død og ein kritisk skadd etter skyting utanfor sjukehus i Paris

Ein mann vart skoten og drepen utanfor eit sjukehus i Paris måndag, opplyser kjelder i politiet. Ei kvinne som også vart skoten, skal vere livstruande skadd.
utenriks

Hendinga fann stad ved 13.40-tida utanfor det private Henry Dunant-sjukehuset, som blir drive av Røde Kors i det 16. arrondissementet i byen, skriv avisa Le Parisien.

Skotoffera vart tekne hand om av redningstenesta, men etter kort tid opplyser politiet at ein av dei er død. Ifølgje avisa 20 minutes, var den døde ein tilfeldig forbipasserande mann. Kjelder seier til BFMTV at fleire skot trefte mannen i hovudet. Ei kvinneleg tryggingsvakt ved sjukehuset vart òg skoten og skal ha fått livstruande skadar.

Etter det avisa kjenner til, stakk gjerningsmannen av på skuter og er framleis på frifot. Det er førebels ikkje oppgitt noko signalement. Omstenda rundt skyteepisoden vest i den franske hovudstaden er førebels ikkje kjende.

(©NPK)