Tiktok har fått gebyr av datatilsynet i Nederland

Dei nederlandske datatilsynet har utskrive eit gebyr på nærare 7,8 millionar kroner til Tiktok for manglande personvern av barn.
utenriks

– Ved ikkje å tilby personvernerklæringa si på nederlandsk, klarte ikkje Tiktok å gi ei tilstrekkeleg forklaring på korleis appen samlar inn, behandlar og brukar personlege data, heiter det i uttalen til datatilsynet torsdag.

Plattforma har fått eit gebyr på 750.000 euro for brot på personvernerklæringa om at folk alltid må bli informert om kva som blir gjort med dei personlege dataa deira.

Tiktok, som har 3,5 millionar brukarar i Nederland, har protestert mot bota. Selskapet seier at personvernreglane, og eit kortare samandrag for yngre brukarar, har vore tilgjengeleg på nederlandsk sidan juli 2020.

(©NPK)