Vil ikkje ha kloakken til 70.000 menneske inn i verdsarvfjordane

– Ein kan ikkje sitte og sjå på at dei peiker flasketuten innover

Frank Sve (Frp) frå formannskapet i Stranda vil ha med seg nabokommunen Sykkylven for å greie ut om kloakkreinseanlegget på Sula.

Reagerer: Frank Sve (Frp) og formannskapet i Stranda kommune engasjerer seg no i saka om kloakkreinseanlegget som Ålesund og Sula planlegg å installere på Kvasneset, ved inngangen til Storfjorden.  Foto: Renate Furre Henriksen-Sandvær / Arkiv

Nyhende

Det planlagde felles kloakkreinseanlegget for kommunane Ålesund og Sula på Kvasneset i Sula kommune har vore ein stor snakkis på andre sida av Storfjorden i lengre tid. No engasjerer også formannskapet i Stranda kommune seg, med leiar i utvalet for miljø og kommunalteknikk Frank Sve (Frp) i spissen. Han fortel til Nyss at han er uroa over eventuelle konsekvensar av at ein legg reinseanlegget slik at kloakken kan gå inn i fjorden delar av året.