Før i tida

Stamlaks frå korsbrekkelva: Korsbrekkelva er kjend for å ha jamnt over stor laks, og laksen er til vanleg kortare og rundare enn til dømes i Strandaelva. Biletet er tatt ved bassenget Anton L. Larsen fekk bygd i 1932. Arne Korsbrekke (t.v.) med ein laks på kring 12 kilo, og Bjarne Sjåstad med den største laksen frå første kastet, på kring 16 kilo.  Foto: Arkiv

Nyhende

Skaut ørn i 1930 Olav Parr og Olav Frøysa   Foto: Jon N. Frøysa

PÅ ØRNEJAKT I 1930: Olav Parr og Olav Frøysa skaut i 1930 ei ørn som målte 2,30 meter mellom vengespissane. Dei skaut ho ved reiret i Navarskaftfjellet ovanfor Hole. På biletet ser ein også dei to ørneungane som blei avliva samstundes. Jegarane fekk prov for dette då dei under reiret fann restar av alle slags smalesyr. Til og med vaksne bukkehaud med store horn på, merka Ole Karl Hole. Fotograf er Jon N. Frøysa.