tirsdag 11.05 2021

Vil ha med fleire:

– Moro å spele i korps

Sykkylven skulekorps har 21 musikantar frå fjerde klasse på barneskulen til andre klasse på vidaregåande. Dei ønskjer å få med endå fleire. – Det er kjekt å spele i korps, fortel Femke Spoelstra, som er mellom dei mest drivne i korpset, og Marian Pedersen, som er mellom dei ferskaste.

Rigmor Flaaen Licius er ei av hundre inspirerande kvinner:

– Ein må våge å satse

I «Det Øde Galleri og Skaperi» ønskjer Rigmor Flaaen Licius å legge til rette for kunstopplevingar. Magasinet Altså har plassert sykkylvingen på lista 100 under 100.

Elevar ryddar opp:

– Folk skal ikkje kaste frå seg rusk på vegen

Populært idrettsarrangement blir utsett

Grunna smittevernsreglar usikkerheit knytta til når desse blir lempa på, blir 2021-versjonen av «Geiranger frå fjord til fjell» utsett til august.

mandag 10.05 2021

Tryggestad tek tak

Vil ta kontakt med Aanning

Brevet som Steinar Aanning sende til formannskapet i Stranda kommune sist månad, der han mellom anna meiner at han har opplevd dårleg sakshandsaming fordi han er medlem av Frp, var tatt opp som referatsak i formannskapet. Ordførar Jan Ove Tryggestad (Sp) vil ta kontakt med Aanning.

Målbruksplan i Stranda kommune

I ein interpellasjon i Stranda kommunestyre stilte Petter Hjørungdal (Sp) fire spørsmål som var knytt til bruk av språk og planverk i Stranda kommune.

Stødige Stedje

Det vart ei skikkeleg kosestund i Storfjord Kulturhus, då sølvreven frå Sogndal, Olav Stedje, tok med publikumet på ei reise i songskatten sin, sist fredag.

No startar turistferja igjen

Onsdag 12. mai startar sommarruta mellom Geiranger og Hellesylt opp for sesongen.

Janne, Marianne og Tora med beste melodien

Tre jenter i 10.klasse ved Stranda ungdomsskule har vunne den landsomfattande komponist/låtskrivarkonkurransen U-Trykk 2021.

17. mai i Stranda kommune:

- Vi skal feire nasjonaldagen uansett

søndag 09.05 2021

Flott konsert

Balsam for sjela

Mange tok turen til Ikornnes kyrkje søndag kveld, for å få med seg ein fin konsert med TRIO m/band og Jon Reidars. Det var tydeleg at mange har sakna å samlast til kulturarrangement og kjenne på litt normalitet i koronakvardagen.

Populær gapahuk på Stranda:

LHL innvigde Långhammaren

Fredag 7/5

Før i tida

lørdag 08.05 2021

Dei grøne bussane

Etter at vegen mellom Stranda og Sykkylven vart tatt i bruk våren 1938 vart det naturleg å samordne eit betre rutesamband til og frå Ålesund.

Brot i forhandlingane

Bøndene protesterte

Etter at det vart brot i jordbruksforhandlingane torsdag har bønder over heile landet aksjonert. Også i Sykkylven har det vore markering i helga.

Frigjeringsdagen

Markerte 8. mai ved minnebautaen

Frigjerings- og veterandagen blei markert med kransnedlegging ved minnebautaen utanfor Sykkylven kyrkje.

Jon Reidars og TRIO m/band i Ikornnes kyrkje

Komande søndag blir det country- og gospelkonsert med lokale songarar og musikarar i Ikornnes kyrkje.

fredag 07.05 2021

Fekk nytt utstyr

Teft-midlar til symjeklubben

Sparebanken Møre gav Teft-midlar til SIL Symjing, noko som vart brukt til innkjøp av moderne øvingsutsyr for hjarte- og lungeredning.